تازهترین توصیه های دانشمندان برای جلوگیری از آلزایمر !
آلزایمر، بیماری شایعی است و تعداد مبتلایان به آن هر روز بیشتر میشود. آکادمی نورولوژی آمریکا پیشبینی کرده که در سال ۲۰۵۰، حدود ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا خواهند بود… درمانهایی که در حال حاضر برای این بیماری وجود دارد چندان رضایتبخش نیست و دانشمندان معتقدند برای مبارزه با این بیماری، باید به دنبال پیشگیری بود؛ اما چگونه؟
تازهترین پژوهشهای دانشمندان نشان میدهد داشتن رژیم غذایی مناسب و عادت به ورزش، میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را به نصف یا حتی کمتر از آن برساند. این پژوهشها همچنین حاکی از آن است که خوراکیهایی که برای قلب مفیدند برای مغز نیز سودمندند و میتوانند به پیشگیری از آلزایمر کمک کنند.با خواندن مطلب زیر با تازهترین توصیههای پزشکان برای پیشگیری از آلزایمر آشنا میشوید. این پیشنهادها در آخرین کنفرانس بینالمللی تغذیه و سلامت مغز که در ماه گذشته میلادی در واشنگتن برگزار شد ارائه شدهاند:
۱٫ از چربیهای بد دوری کنید
مصرف چربیهای اشباع و روغنهای ترانس را به حداقل برسانید. این کار علاوه بر اینکه به پیشگیری از آلزایمر کمک میکند، باعث پیشگیری از چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی – عروقی نیز میشود. چربیهای اشباع، عمدتا در محصولات لبنی، گوشت و برخی روغنها مانند روغن نخل (خرما) و روغن نارگیل یافت میشوند. چربیهای ترانس نیز در تنقلات، کیکها و کلوچههای آماده و غذاهای سرخکرده هستند. اگر در برچسب اطلاعات تغذیهای یک خوراکی عبارت «روغن هیدروژنه» یا «نیمه هیدروژنه» دیدید، بهتر است از خرید آن صرفنظر کنید.
۲٫ بیشتر سبزیجات بخورید
سبزیجات، حبوبات، میوهها و غلات کامل باید اصلیترین بخش رژیم غذایی شما باشند. این خوراکیها فاقد روغن اشباع و ترانس و در عوض سرشار از ویتامینهایی مانند فولات و ویتامین B6 هستند که نقش مهمی در سلامت مغز دارند. همچنین اگر سبزیجات، میوه?جات، حبوبات و غلات کامل بخش اصلی رژیم غذایی شما باشند از خطر بروز اضافه وزن و دیابت نیز دور خواهید ماند.
۳٫ ویتامین E را فراموش نکنید
ویتامین E نوعی آنتیاکسیدان است که در بسیاری غذاها بهویژه دانهها یا مغزها یافت میشود. این ویتامین برای سلامت مغز مفید است و میتواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند. مصرف روزانه۳۰ . گرم از دانهها یا مغزها، میتواند نیاز شما به ویتامین E را تامین کند. اگر به اندازه یک مشت آجیل معمولی مصرف کنید، تقریبا ۵ میلیگرم ویتامین E دریافت خواهید کرد. منابع دیگر این ویتامین، شامل میوههای استوایی مانند انبه، پاپایا، آووکادو و همچنین گوجهفرنگی، فلفل دلمهای قرمز، اسفناج و غلات پرکشده غنیشده با ویتامین E هستند.
۴٫ ویتامین ۱۲B کافی دریافت کنید
غذاهای غنیشده با ویتامین ۱۲B یا قرصهای مکمل که دست کم نیاز روزانه به ویتامین ۱۲B برای یک فرد بالغ (۴/۲ میکروگرم در روز) را تامین کنند، منبع مناسبی از این ویتامین هستند. این ویتامین و دیگر همخانوادههایش از گروه ویتامین B، یعنی فولات و ویتامین B6 به داشتن حافظه بهتر کمک میکنند و مانع از تحلیل رفتن بافت مغز میشوند.
برای تامین ویتامین ۱۲B مورد نیاز بدن، میتوانید از مکملها استفاده کنید یا غذاهای غنیشده با این ویتامین مانند شیرسویای غنیشده یا غلات پرکشده غنیشده را مصرف کنید. هر فرد بالغ روزانه به ۴/۲ میکروگرم ویتامین ۱۲B نیاز دارد. با وجودی که ویتامین ۱۲B در گوشت و لبنیات نیز یافت میشود اما در افراد سالمند، بهویژه آنهایی که متفورمین یا داروهای ضداسید مصرف میکنند، مقدار کمی از این ویتامین جذب بدن میشود. به همین دلیل محققان توصیه میکنند همه افراد بالای ۵۰ سال از مکملهای حاوی ویتامین۱۲B استفاده کنند.
منابع سالم فولات شامل سبزیجات برگدار مانند کلم بروکلی، کلمپیچ، اسفناج و همچنین مرکبات، طالبی، نخودفرنگی و لوبیا هستند. مقدار توصیهشده مصرف فولات برای بزرگسالان ۴۰۰ میکروگرم در روز است. برای اینکه این مقدار فولات را به بدنتان برسانید، میتوانید در وعده صبحانه یک کاسه غلات پرکشده غنیشده با فولات بخورید یا یک بشقاب بزرگ سالاد سبزیجات درست کنید و روی آن لوبیای پختهشده، پرتقال حلقهشده و نخود فرنگی بریزید و نوش جان کنید. ویتامین B6 نیز علاوه بر سبزیجات سبزرنگ، در لوبیا، غلات کامل، آجیل، موز و سیبزمینی شیرین یافت میشود. مقدار مورد نیاز روزانه این ویتامین برای سالمندان بیشتر است. با خوردن روزانه نصف فنجان برنج قهوهای میتوانید مقدار لازم از ویتامین B6 را برای خودتان تامین کنید.
۵٫ مراقب آهن و مس باشید
هنگام انتخاب مولتیویتامین، محصولی را انتخاب کنید که فاقد آهن یا مس باشد و فقط در صورتی که پزشکتان تجویز کرده از مکملهای آهن استفاده کنید. اگرچه آهن و مس هر دو برای سلامت مفید هستند اما مصرف بیش از حد آنها باعث مشکلات ذهنی میشود.
۶٫ دور ظرف آلومینیومی خط بکشید
دانشمندان سالهاست احتمال میدهند آلومینیوم یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز بیماری آلزایمر باشد. هرچند این موضوع تاکنون اثبات نشده اما پرهیز از استفاده از ظروف آلومینیومی و خودداری از مصرف خودسرانه داروهای ضداسید حاوی آلومینیوم (مانند آلومینیوم امجی) معقول و محتاطانه به نظر میرسد. آلومینیوم در بعضی انواع بیکینگ پودر و فراوردههای خوراکی و نیز در اکثر محصولات ضد عرق (مام یا اسپری بدن) وجود دارد.
۷٫ ورزش کنید
ورزشهای هوازی (ایروبیک) منظم باید بخشی از برنامه زندگی شما باشد. دستکم ۳ بار در هفته پیادهروی (هر بار به مدت ۴۰ دقیقه) لازم است تا شما از فواید ورزش در پیشگیری از آلزایمر بهرهمند شوید. اگر با پیادهروی میانهای ندارید، سایر ورزشهای هوازی را امتحان کنید. ورزشهای هوازی مانع از تحلیل رفتن بافت مغز میشوند، حافظه را بهبود میدهند و از مشکلات ذهنی جلوگیری میکنند. پژوهشهای جدید نشان میدهند افرادی که در سنین میانسالی و حوالی ۴۰ سالگی ورزش میکنند کمتر از دیگران در سنین بالای ۶۵ سالگی به آلزایمر دچار میشوند.
در این مطلب به معرفی برخی از همین راه های پیشگیری از آلزایمر پرداخته ایم
۱- به پهلو بخوابید!
به گزارش هلث دی نیوز، شانس ابتلا به آلزایمر و پارکینسون در آن گروه از افرادی که عادت به خوابیدن به پهلو دارند، کمتر از سایرین است! خوابیدن به پهلو باعث افزایش دفع مواد زائد از مغز و پایین آمدن خطر ابتلا به بیماری های مغزی می شود. طی تحقیقی که روی رابطه نوع خوابیدن و ابتلا به آلزایمر انجام شده، محققان روی تاثیر شیوه خواب بر سیستم پاکسازی مغز تمرکز کردند و متوجه شدند بهترین حالت خواب برای افزایش سلامت و پاکسازی مغز، خوابیدن به پهلو است. از آنجایی که سیستم پاکسازی مغز، بیشترین و موثرترین فعالیت خود را در طول مدت خواب انجام می دهد، اصلاح نوع خواب می تواند کمک بزرگی به پیشگیری از ابتلا به آلزایمر باشد.
۲- زبان دوم بیاموزید
در هر سنی که هستید، برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، شروع به آموختن زبان دوم، سوم یا حتی چهارم کنید. این زبان دوم، حتی می تواند یاد گرفتن یکی از گویش های محلی کشور خودتان هم باشد. محققان دریافته اند آموختن هر کدام از زبان ها یا گویش های محلی جدید می تواند تا ۴ سال شانس ابتلا به آلزایمر را به تاخیر بیندازد.
۳- مخلوطی از آبمیوه ها و سبزی های خام بخورید
نتیجه تحقیقات سال ۲۰۰۶ محققان آمریکایی ثابت کرده مصرف حداقل ۳ وعده آبمیوه ها و سبزی های خام در طول هفته می تواند تا ۷۶ درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. ترجیح متخصصان، ترکیب میوه ها و سبزی ها برای آبگیری آنهاست. این کار به دریافت حجم متنوعی از آنتی اکسیدان ها و ارتقای سلامت و کارکرد مغز کمک می کند.
۴- بلند بخندید
بیشتر ما شنیده ایم که خنده بر هر درد بی درمان دواست اما شاید خیلی هایمان ندانیم که خندیدن با صدای بلند می تواند شانس ابتلا به آلزایمر را هم کم کند. خندیدن با صدای بلند و شاد بودن باعث افزایش سرعت تولید سلول های جدید در مغز، بهبود کارکرد آن و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون خواهد شد.
۵- مکمل ویتامین K مصرف کنید
ویتامین K، جزو ویتامین هایی است که بسیاری از ما اهمیت چندانی به دریافت مقادیر مناسبی از آن در برنامه غذایی روزانه خود نمی دهیم. این در حالی است که مصرف حجم کافی این ویتامین، نقشی حیاتی در پیشگیری از زوال عقل و پیری مغز دارد. ویتامین K را می توان علاوه بر سبزی های برگ سبز تیره، از مکمل های غذایی آن هم دریافت کرد.
۶- استرس هایتان را مدیریت کنید
آیا می دانید ابتلا به استرس های مداوم و مزمن می تواند جزو مهم ترین عوامل بروز آلزایمر، به خصوص در سنین پایین تر باشد؟ محققان به تازگی دریافته اند ابتلا به استرس یا اضطراب مزمن می تواند تا ۱۳۵ درصد شانس ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. این شانس در افرادی که سابقه خانوادگی یا سایر عوامل مستعد ابتلا به آلزایمر را دارند، بیشتر هم خواهد بود.
۷- ورزش های هوازی انجام دهید
سلول های هیپوکامپ، جزو اولین سلول های مغز هستند که بیماری آلزایمر به آنها حمله می کند. محققان دریافته اند ورزش منظم و روزانه با حفظ سلامت هیپوکامپ باعث پیشگیری از ابتلا به آلزایمر می شود. وزش های هوازی مانند راه رفتن، دوچرخه سواری و شنا، بیشترین تاثیر را بر حفظ سلامت و کارکرد مغز دارند. بد نیست این را هم بدانید که حدود ۲۴ کیلومتر راه رفتن با سرعت متوسط در طول هفته می تواند تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
۸- دور سیگار خط بکشید
سیگار کشیدن یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به آلزایمر محسوب می شود که خیلی ها آن را نادیده می گیرند. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، خطر ابتلا به آلزایمر در افراد سیگاری، ۴۵ درصد بیشتر از سایر افراد است. این در حالی است که ترک سیگار می تواند تا ۱۴ درصد خطر ابتلا به این بیماری را کم کند.
۹- کمتر شیرینی بخورید
ابتلا به دیابت و دریافت حجم بالایی از شکر، یکی از مهم ترین عوامل خطر ابتلا به آلزایمر محسوب می شوند. از این رو، توصیه متخصصان به محدودکردن مصرف شکر در برنامه غذایی روزانه و کنترل دقیق سطح قند خون ر بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر است.
۱۰- از زعفران و زردچوبه استفاده کنید
انواع آنتی اکسیدان ها و رنگدانه های موجود در زعفران و زردچوبه، عواملی موثر بر بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر یا کندکردن روند پیشرفت این بیماری مغزی محسوب می شوند.
منبع: سلامت
آلزایمر
The post تازهترین توصیه های دانشمندان برای جلوگیری از آلزایمر ! appeared first on روزگار.
January 02, 2017 at 11:14AM
No comments:
Post a Comment